Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Δεκαδικοί αριθμοί

Ρίξε μια ματιά στη θεωρία των δεκαδικών κλασμάτων και των δεκαδικών αριθμών και ύστερα κάνε εξάσκηση on line.

Βάλε στη σειρά τους δεκαδικούς αριθμούς:




Βρες τον πιο κοντινό ακέραιο αριθμό στον οποίο βρίσκεται ο δεκαδικός που σου δίνεται και θα έχεις την ευκαιρία να σκοράρεις!

Βοήθησε τον καημένο τον Ted να επιδιορθώσει τη σκεπή που στάζει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βάλεις τα τούβλα με τους δεκαδικούς αριθμούς στη σωστή σειρά!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μόλυνση θαλασσών και ακτών



Σήμερα στη μελέτη μιλήσαμε για οικολογικές καταστροφές και συγκεκριμένα για την μόλυνση των θαλασσών. Η μεγαλύτερη που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό αφορούσε στον κόλπο του Μεξικού.Αμέτρητοι αριθμοί έχουν ακουστεί σχετικά με την ποσότητα πετρελαίου που διέρρευσε στον Κόλπο του Μεξικού μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της BP.

Η τελευταία εκτίμηση, που προέρχεται από την πρώτη ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την οικολογική καταστροφή στην περιοχή, υπολογίζει πως διέρρευσαν στη θάλασσα σχεδόν 4,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. 

Η εκτίμηση αυτή προέκυψε μετά την εφαρμογή μιας τεχνικής που λέγεται οπτική ροομετρία (optical plume velocimetry) και επιβεβαιώνει, με μικρές αποκλίσεις, τους υπολογισμούς των κυβερνητικών επιστημόνων.
πηγή:http://www.ecofinder.gr


Σελίδες που αφορούν την προστασία των θαλασσών ,των ακτών και των οικοσυστημάτων από τη ρύπανση:


www.helmepajunior.gr
http://oceans.greenpeace.org/gr/
www.medsos.gr
www.medasset.gr


Βοήθησε το γλάρο να καθαρίσει τις ακτές:






Ορίστε μερικές φωτογραφίες από την τεράστια οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού:

Και ένα βίντεο που δείχνει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επανάληψη στην Ιστορία

Την Τρίτη γράφουμε επαναληπτικό διαγώνισμα στην Ιστορία. Η επανάληψη αφορά στα κεφάλαια 10 με 14 και από το βιβλίο και από το Τετράδιο Εργασιών. Προσοχή, διαβάζουμε κι αυτά που αναφέραμε και σημειώσαμε στο βιβλίο μας.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποια φυλλάδια για επανάληψη.



Σαν σήμερα...

Γιορτάζουν: Ειρήναρχος
Γεγονότα


1814: Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που εισέρχεται στη νέα εποχή με τη χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.

1895: Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Παίρνουν μέρος 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.

1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.

1953: Με την απαγγελία των ποινών, ολοκληρώνεται έπειτα από μακρά διαδικασία η «Δίκη των Αεροπόρων».

1997: Μεταδίδεται το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς καρτούν «Beavis and Butt-Head» στο MTV.

2002: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδικάζει το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ (4,6 δισ. δρχ.) ως αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.

Γεννήσεις
1820: Φρίντριχ Ένγκελς, γερμανός φιλόσοφος, συνεργάτης του Καρλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», που αποτελεί τη «βίβλο» του κομουνιστικού κινήματος. [θαν. 5/8/1895]

1943: Ράντι Νιούμαν, αμερικανός τραγουδοποιός.

1948: Μαρία Φαραντούρη, τραγουδίστρια.

Θάνατοι
1912: Λαυρέντιος (Λορέντζος) Μαβίλης, ποιητής. Φονεύτηκε σε μάχη με τους Τούρκους στο Δρίσκο των Ιωαννίνων. [γεν. 6/9/1860]

1939: Τζέιμς Νάισμιθ, καναδός γυμναστής που δημιούργησε το μπάσκετ-μπολ. [γεν. 6/11/1861]

1954: Ενρίκο Φέρμι, ιταλός πυρηνικός φυσικός, βραβευμένος με Νόμπελ. [γεν. 29/9/1901]

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη στο ΚΕΓΕ Δήμητρα

Την Πέμπτη επισκεφτήκαμε το ΚΕΓΕ Δήμητρα. Εκεί ο υπεύθυνος κος Κώστας Μπούντας μάς μίλησε για τη μέλισσα και μέσα από μια ωραία παρουσίαση είδαμε και μάθαμε πολλά για τη ζωή και τη δράση αυτού του μικρού, αλλά τόσο σημαντικού οργανισμού. 
Στη συνέχεια κι αφού έγινε ξενάγηση στο περιβάλλοντα χώρο, γίναμε μικροί γεωπόνοι. Βρήκαμε αγριοκάστανα, βρύα, σκουλήκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ζει μέσα ή έξω από το χώμα (και που φυσικά μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι). Θυμηθήκαμε τα οικοσυστήματα.Επίσης φυτέψαμε διάφορα λουλούδια, που είχε την καλοσύνη να μάς φέρει η μητέρα του Χρήστου Δ. Ως δασκάλα του τμήματος την ευχαριστώ , όπως και τον κύριο Κώστα γιατί τα παιδιά βίωσαν μια εμπειρία που σίγουρα την ευχαριστήθηκαν και επιπλέον έμαθαν  μέσα από αυτήν.
Ανανέωσαμε το ραντεβού μας για την άνοιξη, ώστε να δούμε την πρόοδο των φυτών μας.



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Χρησιμοποίησέ το ξανά και ξανά

Σήμερα μιλήσαμε για τις προσωπικές αντωνυμίες και πώς τις ξεχωρίζουμε από τα άρθρα.
Παρακάτω υπάρχει ένα φυλλάδιο με προαιρετικές ασκήσεις για περισσότερη εξάσκηση.



Επίσης , αν θέλεις μπορείς να φέρεις στην τάξη ιδέες γραμμένες στο χέρι ή στο word για ένα από τα παρακάτω θέματα:

  • Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις ένα γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας που κατανάλωσες;
  • Ο γείτονάς σου θέλει να πετάξει ή να κάψει μερικούς παλιούς τροχούς αυτοκινήτου. Εσύ, τι του προτείνεις να τους κάνει;
Για δείτε ένα παράδειγμα, ένα ρολόι κατασκευασμένο από ρόδα αυτοκινήτου!!!





Περιμένω τις ιδέες σας!!!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

2η Επανάληψη στα Μαθηματικά


Πάτησε τις εικόνες και κατέβασε ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις επανάληψη για το διαγώνισμα που θα γράψουμε αύριο. Καλή μελέτη!!!



Αν σας αρέσουν τα παραμύθια...


Αν λοιπόν σας αρέσουν τα παραμύθια και είστε φίλοι με τη δημιουργική φαντασία την Κυριακή το πρωί θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια όμορφη εμπειρία. Ο παραμυθάς κος Αβούρης θα βρίσκεται στην πόλη μας. Όσοι λοιπόν θέλουν μπορούν να ακούσουν αφηγήσεις παραμυθιών από τον κο Αβούρη, αλλά και να πάρουν μέρος στις διάφορες δραματοποιήσεις. Η τιμή εισόδου είναι πέντε ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στην ομάδα ΟΝΑΡ.

Λίγα λόγια για την ομάδα ΟΝΑΡ

Ο Δημήτρης Αβούρης και οι συνεργάτες του αναβιώνουν τα παραμύθια με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν παλιότερα στη Ζάκυνθο σε μια αυλή, σε μια γωνιά, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι σε αυτά. Στην παραμυθιακή συντροφιά τα παιδιά παίζουν ρόλους, δίνουν το δικό τους λόγο και πνοή στους ήρωες των παραμυθιών μαζί με τους γονείς και τους φίλους. Η παράσταση στηρίζεται πάντα στη συμμετοχή των παιδιών και των ενηλίκων.

Τα έσοδα διατίθενται στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί».

Τα τελευταία οχτώ χρόνια δίνονται εθελοντικά παραστάσεις με έδρα το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», το «Αγία Σοφία» και το Ωνάσειο καθώς επίσης και σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που διαθέτουν παιδιατρικά τμήματα. Επίσης δίδονται παραστάσεις δωρεάν σε ειδικά σχολεία και σε ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «ΟΝΑΡ μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» που δημιουργήθηκε από την διεπιστημονική ομάδα του θεάτρου Αβούρη δημιουργεί την υποδομή για να θεσμοθετηθεί η θεραπεία μέσω τέχνης και στη χώρα μας.




glitter-graphics.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σαρδάμ!!!

Διαβάζοντας τον αδελφό της Ασπασίας συναντήσαμε τον όρο "σαρδάμ" . Πώς βγήκε όμως αυτή η λέξη;
Διάβασε την ενδιαφέρουσα ιστορία...

Σαρδάμ είναι το μπέρδεμα των συλλαβών, κατά την ώρα που μιλούν οι ηθοποιοί, οι εκφωνητές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης αλλά και κάθε ομιλητής.
 Η λέξη δεν έχει ετυμολογική ρίζα, αλλά προέρχεται από τον αναγραμματισμό του επίθετου Μαδράς.
 Ο Αχιλλέας Μαδράς, ηθοποιός - σκηνοθέτης, γεννήθηκε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν ο πρώτος που γύρισε ελληνική κινηματογραφική ταινία.
 Επειδή έκανε πολλά μπερδέματα την ώρα που έπαιζε, σκέφτηκε να τα ονοματίσει.
 Έτσι αναγραμμάτισε το επώνυμό του και μας έδωσε μία καινούρια λέξη, την καλλιτεχνική λέξη "Σαρδάμ".
Ορίστε και μερικά αστεία σαρδάμ!
  • Γλώσσεψα την μπέρδα μου!
  • O M. Μαυρομάτης σε περιγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα: Περνάει ο Αρνί εεε συγγνωμή ο Αρνί (και πάλι), προσποιήσεις από τον Ανρί (επιτέλους).
  • Γελασε και το καρδαλο πατσικι.
  • Η μητέρα μου στ'αφεντικό της.
  • Με τσίμπησαν κουνουπίδια..(κουνούπια)!!!!!!!!
  • Όλοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους χαρούμενοι, με φωτεινά χρώματα (αντί για φωτεινά πρόσωπα)
Κι επειδή όλοι κάνουν σαρδάμ - ακόμη και η κυρία σας- δείτε μερικά βίντεο με τα πιο αστεία μπερδέματα γλώσσας! Περιμένω και τα δικά σας στο σχολείο!



Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Νερό...στον Άρη....;;;;

Το 2008  προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Αρη το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο ''Φοίνιξ'', προκειμένου να εξερευνήσει για πρώτη φορά το βόρειο πόλο του κόκκινου πλανήτη, αναζητώντας νερό και δείγματα ζωής, σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ.
Το διαστημόπλοιο χρειάστηκε σχεδόν δέκα μήνες για να καλύψει την απόσταση των 420 εκατομμυρίων μιλίων και θα παρέμεινε στον πλανήτη Αρη για τρεις μήνες, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα πάγου, αλλά και του εδάφους κάτω από αυτόν.









Ο Άρης φαίνεται πως είχε νερό που κυλούσε στην επιφάνειά του πριν περίπου 1,25 εκατομμύριο χρόνια, πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
Οι επιστήμονες μελέτησαν εικόνες που έστειλε το διαστημικό όχημα Mars Reconaissance Orbiter της NASA, σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη», οι οποίες δείχνουν νεροφαγώματα και ξεροπόταμους, που εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν από επιφανειακό νερό, το οποίο προήλθε από το λιώσιμο πάγων.
Η μελέτη από ερευνητές γεωλόγους του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, υπό τον Σάμιουελ Σον, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Geology» (Γεωλογία), σύμφωνα με το BBC και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science, θεωρεί ότι πρόκειται για την πιο πρόσφατη περίοδο που κυλούσε νερό στην Άρη.
Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την ηλικία των επιφανειακών καναλιών του «κόκκινου πλανήτη», όμως η ομάδα του Σον μπόρεσε να την υπολογίσει μελετώντας τη λεγόμενη «Γη του Προμηθέα», μια περιοχή γεμάτη κρατήρες νότια από τον αρειανό ισημερινό.
Η χρονολόγηση των καναλιών του νερού έγινε αφού προηγήθηκε η χρονολόγηση των κρατήρων, πράγμα ευκολότερο, καθώς η δημιουργία τους είναι συχνή.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη ότι κυλούσε νερό στον Άρη πριν «μόλις» 1,25 εκατομμύριο χρόνια, διευρύνει κατά πολύ τη συνολική χρονική διάρκεια που μπορεί να υπήρχε υγρό νερό στον πλανήτη.
Αυξάνει επίσης τα δεδομένα ότι ο Άρης πέρασε από μια πρόσφατη εποχή παγετώνων, κατά την οποία πάγοι από τους πόλους μετακινήθηκαν προς τον ισημερινό.
Οι γεωλόγοι εξέτασαν και άλλες πιθανότητες, όπως τα νεροφαγώματα να προήλθαν από κατολισθήσεις ή από υπόγειο νερό που ξεπήδησε μετά στην επιφάνεια, αλλά κατέληξαν ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι το λιώσιμο χιονιού και πάγου, που δημιούργησε τα ποταμάκια του νερού και τα αντίστοιχα κανάλια.
Αν και η παρουσία νερού δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη και ύπαρξη ζωής, παρόλα αυτά αποτελεί βασική προϋπόθεση για αυτήν.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, όπως και στη Γη, στη διάρκεια των περίπου 4 δισεκατομμυρίων ετών ζωής του Άρη, το κλίμα του έχει κατ' επανάληψη μεταβληθεί από το πολύ ζεστό στο πολύ ψυχρό, κυρίως λόγω μετατόπισης του άξονα περιστροφής του.

Δες το ηλιακό μας σύστημα!!!




ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ....

Ο Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία







Μια ματιά στην αρχαία Αθήνα....



Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που έφερε ο Κλεισθένης , εδώ:


http://dim-galat.pel.sch.gr/projects/akropolis/athens.htm

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μάθε περισσότερα για την ανακύκλωση

ΔΔες το παρακάτω βίντεο για το πώς γίνεται η ανακύκλωση χαρτιού.













Περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση μπορείς να πάρεις από τις παρακάτω σελίδες:




Προαιρετική εργασία: 

Αφού ρίξω μια ματιά στις παραπάνω σελίδες περιγράφω το ταξίδι ενός πλαστικού μπουκαλιού από το εργοστάσιο παραγωγής μέχρι να φτάσει στον κάδο ανακύκλωσης.
Μπορώ να γράψω την εργασία μου ή στο χέρι ή σε έγγραφο του word και να το φέρω στην τάξη μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Για να βοηθηθείς , δες το παρακάτω βίντεο.







Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παιχνίδια ανακύκλωσης

Πάτησε στους παρακάτω συνδέσμους και βρες την ευκαιρία να παίξεις διάφορα παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.





Διάβασε για την ανακύκλωση συσκευών.


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

SOS

Σήμερα στο μάθημα της γλώσσας συναντήσαμε το ακρωνύμιο SOS. Με αφορμή λοιπόν αυτό κάποιος από εσάς μίλησε και για τα παιδικά χωριά SOS.Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείς να δεις την ηλεκτρονική σελίδα για τα χωριά αυτά και να πληροφορηθείς για το σκοπό τους. Επιπλέον θα διαπιστώσεις πως έχουμε κοντά μας ένα παιδικό χωριό SOS στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εδώ Πολυτεχνείο



Πάτησε εδώ για να κατεβάσεις  μια παρουσίαση για το Πολυτεχνείο.





Ατμοσφαιρική ρύπανση

Σήμερα στο σχολείο αναφερθήκαμε στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα βίντεο αναφορικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και τις συνέπειες που έχει στον πλανήτη.










Μιλήσαμε επίσης για τα εργοστάσια της ΔΕΗ στον νομό Κοζάνης και για τους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.






Πιάσε με τον κένσορα του ποντικιού σου όσα περισσότερα καυσαέρια μπορείς, ώστε να βοηθήσεις να διατηρηθεί η ζώνη του Όζοντος.

Οι νόμοι του Σόλωνα. Ο Πεισίστρατος γίνεται τύραννος.



Δες την παραπάνω παρουσίαση. Περιέχει πολλά στοιχεία για το έργο του Σόλωνα , αλλά και πληροφορίες για τον Πεισίστρατο.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Διάφορα παιχνίδια

Αγαπάς σκυλακια και γατάκια; Λοιπόν ήρθε η ώρα να το αποδείξεις. Ξέρεις φυσικά ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου σε καθιστά επίσης υπεύθυνο για την υγεία και την ομορφιά του. Θα πρέπει να φροντίζεις το κατοικίδιο ζώο σου τακτικά, θα πρέπει να το καθαρίζεις και να βεβαιωθείς ότι είναι ευτυχισμένο και υγιές. Ο καλλωπισμός των κατοικίδιων ζώων μπορεί να απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια αστεία δουλειά.


Pet Grooming Studio


Αστείος και εύκολος τρόπος να φτιάξεις πίτσα.

Cooking Show - Pizza


Κάνε κλικ στον κατάλογο δεξιά για να διαλέξεις αντικείμενα.
Με τα βελάκια στην πάνω δεξιά γωνία, μπορείς να επιλέξεις εάν το σπίτι θα είναι ρετιρέ, εάν θα είναι στην παραλία ή ακόμη και κάτω από τη θάλασσα! Βάψε τα αντικείμενα και τους τοίχους, χρησιμοποιώντας το πινέλο.

My New Room 2


Διαμόρφωσε τη Ferrari όπως σου αρέσει!

458 Italia Tuning


Τρέξε με άλλα αυτοκίνητα, κάνε μετατροπές στο αυτοκίνητό σου, αγόρασε ανταλλακτικά, και άλλαξε το εσωτερικό και το εξωτερικό του.

Drag Racer v3


Γίνε ο επόμενος πρωταθλητής κάνοντας τρελά κόλπα με το ποδήλατό σου. Όσο πιο καλά οδηγείς, τόσο πιο πολλούς πόντους κερδίζεις.

BMX Master


Ολοκλήρωσε τις αποστολές με το σκέιτ σου. Είσαι ο αρχηγός!
Επέλεξε το δεύτερο κουτάκι και παίξε!

Skateboard City

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δ. Σαββόπουλος

Χθες μέσα στην τάξη μιλήσαμε για τον Διονύση Σαββόπουλο , ακούσαμε και τραγουδήσαμε κάποια τραγούδια του. Ορίστε λοιπόν μερικά από τα πιο αγαπημένα σας.










Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Παιχνίδια διαίρεσης

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να εξασκηθείς στη διαίρεση και την ίδια ώρα να διασκεδάζεις; Ορίστε μερικά παιχνίδια με θέμα τη διαίρεση.




Κι άλλα παιχνίδια διαίρεσης πατώντας την εικόνα.



Τέλεια και ατελής διαίρεση

Σήμερα μιλήσαμε για την τέλεια και την ατελή διαίρεση. Δες το παρακάτω βιντεάκι. Θα σε βοηθήσει να εμπεδώσεις όσα λέμε τον τελευταίο καιρό.





Αν θέλεις να κάνεις παραπάνω on-line εξάσκηση στις διαιρέσεις, πάτησε πάνω στις παρακάτω εικόνες.



Δάσκαλος Κ.




Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προπαροξύτονα ουσιαστικά σε -ος.

Σήμερα μάθαμε για τα προπαροξύτονα ουσιαστικά σε -ος. Μπορείς να κάνεις παραπάνω εξάσκηση on- line πατώντας στις παρακάτω εικόνες. 
Δάσκαλος Κ.


on line ασκήσεις





Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr