Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Καλό καλοκαίρι!

Μικρά μου, άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Όλοι μεγαλώσαμε ένα χρόνο και γίναμε σίγουρα λίγο πιο σοφοί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε φορά περιμένουμε να έρθει η 15η Ιουνίου με αγωνία. Ζητάμε την ξεκούραση, τη θάλασσα και την ξεγνοιασιά με αγωνία. Εμένα όμως θα μου λείψετε. Θα μου λείψουν οι φωνές σας, οι γκρίνιες σας, οι απορίες σας και φυσικά οι στιγμές που μοιραζόμασταν κομμάτια από τις πιο βαθιές σκέψεις μας μέσα στη σχολική αίθουσα. Μια αίθουσα που μπορεί να ήταν μικρή για είκοσι πέντε παιδιά, αλλά αρκετά μεγάλη για να χωρέσει πολλή αγάπη και πολλά χαμόγελα. Εγώ σήμερα είμαι χαρούμενη, όχι μόνο γιατί είδα τα ζωηρά ματάκια σας χαρούμενα, αλλά γιατί πήρα πολλές αγκαλιές. Αγκαλιές αληθινές και ζεστές. Γέμισε η καρδιά μου από αγάπη κι ένας δάσκαλος πιστέψτε με...δε ζητάει τίποτε άλλο. Η αγάπη σας σήμερα με έκανε να πετάξω στα σύννεφα. Θα σας ευχηθώ λοιπόν κι εγώ να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι. Κοιτάξτε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε και έρθετε πίσω στην τάξη μας γεροί και δυνατοί. Η Πέμπτη τάξη είναι μόλις λίγους μήνες μακριά και ένα νέο ξεκίνημα μας περιμένει. Σας περιμένω λοιπόν και πάλι το Σεπτέμβρη!



Σας αγαπώ!
Κυρία Αναστασία

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πειράματα με απλά και φυσικά υλικά

Σήμερα γίναμε μικροί επιστήμονες μέσα στην τάξη.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά πειράματα με φυσικά υλικά.
Να θυμάστε ότι ποτέ δε δοκιμάζουμε κάτι μόνοι μας , όταν υπάρχει η υπόδειξη πως χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός ενήλικα.




Για παραπάνω πειράματα μπορείτε να μεταφερθείτε σε αυτό το ιστολόγιο! Πιστέψε με, αξίζει τον κόπο!!!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινά παιχνίδια

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ!Το έχουμε καταλάβει όλοι μας όχι μόνο λόγω της ζέστης, αλλά και γιατί πολλοί από εσάς δυσκολεύεστε να σταματήσετε την ονειροπόληση την ώρα του μαθήματος!!! Έτσι είπα κι εγώ πως ήρθε η ώρα για μερικά καλοκαιρινά παιχνίδια.
Τι λέτε λοιπόν για λίγο σέρφινγκ; Παρέα με το γνωστό ήρωα Scooby ή μόνοι σας, σίγουρα θα το διασκεδάσετε. (Κλικ στις εικόνες)



Τι  λέτε για το γνωστό τρενάκι του Λούνα Παρκ;

Πολλά παιχνίδια με τους αγαπημένους σας ήρωες της Warner Bros, θα βρείτε πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα. Καλή διασκέδαση!!!


Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο Facebook


Ένα ενημερωτικό βίντεο για τους κινδύνους που διατρέχουμε όλοι μας όταν βρισκόμαστε στο λεγόμενο Φατσοβιβλίο. Δείτε το με προσοχή και αναλογιστείτε τι μπορεί να προκαλέσει καμιά φορά η απροσεξία μας. Δεν εμπιστευόμαστε άτομα που δε γνωρίζουμε.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μαθαίνω Γεωγραφία παίζοντας (παιχνίδια Γεωγραφίας)

Μιας και σήμερα ολοκληρώσαμε το πρώτο μας ταξίδι στην Ελλάδα (λέω πρώτο, γιατί του χρόνου θα συνεχίσουμε) μπορούμε να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας με τα παρακάτω παιχνίδια.
Καλή επιτυχία!

 Μπορείς να μάθεις τους νομούς , τα βουνά, τις λίμνες και τα ποτάμια της Ελλάδας καθώς και να κάνεις αντιστοίχιση τις πρωτεύουσες με τους νομούς αν κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα. Θα μεταφερθείς στην ανάλογη σελίδα και μπορείς να κατεβάσεις τα παιχνίδια και στον υπολογιστή σου.


Κρεμάλα με γεωγραφικούς όρους (ποτάμια, λίμνες , βουνά).




Οι ερωτήσεις εδώ είναι στα Αγγλικά, όποιος θέλει δοκιμάζει. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ζωγραφική σε τσίχλες...


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα στο perierga.gr
Ο Ben Wilson έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων 6 χρόνων στους δρόμους του Λονδίνου, ψάχνοντας για… τσίχλες!
Ο Άγγλος καλλιτέχνης βρίσκει πεταμένες τσίχλες και τις μετατρέπει σε μικρά έργα τέχνης. Είναι μια διαδικασία που πολλοί βρίσκουν αηδιαστική. Για τον ίδιο όμως, είναι ένας τρόπος να ομορφύνει λίγο τα πεζοδρόμια της αγγλικής μεγαλούπολης.
Το φωτογραφικό του αρχείο περιλαμβάνει περισσότερα από 8.000 έργα μέχρι σήμερα. Κάθε ένα από αυτά χρειάζεται από 2 ώρες μέχρι 3 ημέρες για την ολοκλήρωσή του.









αναδημοσίευση: perierga.gr

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr