Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι πολικές αρκούδες συζητούν για την κλιματική αλλαγή

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μιλώντας για το Περιβάλλον με τη Γλώσσα της Γελοιογραφίας», οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυθιών Ρόδου εντόπισαν και μετέφρασαν αυτό το βίντεο, που προέρχεται από καμπάνια του κόμματος των Πρασίνων της Αυστραλίας
πηγή: http://www.zoosos.gr

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδια με κλάσματα

Παρακάτω μπορείτε να παίξετε παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να εξασκηθείτε στα κλάσματα.


Βάλτε τα κλάσματα στη σειρά. Διάλεξε επίπεδο δυσκολίας και πατήστε "play".


Μετατρέψτε τους μεικτούς αριθμούς σε καταχρηστικά κλάσματα.




Κι εδώ κάντε το αντίθετο.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Οι ποταμοί της Ελλάδας


Τα ποτάμια της Ελλάδας είναι μικρά σε σύγκριση με άλλες χωρών. Ακολουθούν τη διεύθυνση των κοιλάδων και χύνονται στις ελληνικές θάλασσες. Δεν είναι πολύ βαθιά ,αλλά είναι αρκετά ορμητικά. Επίσης μόνο σε μερικά σημεία του Έβρου και του Λουδία μπορούν να κυκλοφορήσουν λέμβοι, δηλαδή δεν είναι πλωτά.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια που διαρρέουν την Ελλάδα είναι ο Έβρος και ο Αξιός. Και οι δύο, όμως, πηγάζουν από το έδαφος γειτονικών χωρών, ο Έβρος από τη Βουλγαρία και ο Αξιός από τη F.Y.R.O.M., ενώ το μήκος τους στον ελληνικό χώρο είναι περιορισμένο. Το μεγαλύτερο από τα ποτάμια που πηγάζουν από το εσωτερικό της χώρας  είναι ο Αλιάκμονας, που διασχίζει τη Δυτική Μακεδονία και χύνεται στο Θερμαϊκό κόλπο.
Σημαντικά οικοσυστήματα και υγροβιότοποι έχουν σχηματιστεί τόσο κατά μήκος όσο και στις εκβολές πολλών ποταμών. Πολλοί από αυτούς είναι ιδιαίτερα γνωστοί και προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σε πολλές παρόχθιες περιοχές διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ σε αρκετά ποτάμια ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί σε υδάτινα σπορ. 

Πολλές εφαρμογές μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στις εικόνες. (Δάσκαλος Κ).


Για ακόμη δυο ασκήσεις κλικ εδώ και εδώ.
Κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε μια εφαρμογή με εντυπωσιακές εικόνες από τα ποτάμια της χώρας μας. Απλά κατεβάστε την στον υπολογιστή σας και αυτή θα τρέξει αυτόματα.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το ταξίδι του ηλεκτρικού ρεύματος

Το παρακάτω βίντεο αφορά στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί που είχαμε πει πως υπάρχουν τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Βόρεια Ελλάδα. Προσωπικά το βρήκα απλό και εξαιρετικό. Αποτελεί εργασία φοιτητών και γι' αυτό δείτε το. Αξίζει!


Επίσης μπορείτε να διαβάσετε και μια παλιότερη ανάρτηση σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, κάνοντας κλικ εδώ.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρισμός- Παιχνίδια και προσομοιώσεις με τα κυκλώματα

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες προσομοιώσεις και παιχνίδια σχετικά με τα κυκλώματα. Επειδή οι οδηγίες είναι στα Αγγλικά, χρησιμοποιήστε τον μεταφραστή της Google. Επίσης κάποιες εφαρμογές μπορεί να χρειαστεί να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Καλή επιτυχία.






Signal Circuit



Click to Run

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σύνδεση σε σειρά και παράλληλη σύνδεση

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κόσμο του ηλεκτρισμού, γνωρίζουμε δυο βασικούς τρόπους σύνδεσης :

  • τη σύνδεση σε σειρά και 
  • την παράλληλη σύνδεση

Σύνδεση σε σειρά
Στη σύνδεση σε σειρά τα ηλεκτρόνια ακολουθούν μόνο ένα μονοπάτι. Όσες λάμπες και αν έχουμε συνδεδεμένες σε ένα τέτοιο κύκλωμα, είναι "αναγκασμένες" να μοιράζονται την υπάρχουσα ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρώτο λαμπάκι να φωτίζει πολύ περισσότερο από το δεύτερο, το δεύτερο από το τρίτο και πάει λέγοντας.


Παράλληλη σύνδεση
Στην παράλληλη σύνδεση το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να ακολουθήσει περισσότερα από ένα μονοπάτια μέχρι να γυρίσει στην πηγή ενέργειας, έτσι θα λέγαμε πως απλά διαχωρίζεται- μοιράζεται στα διάφορα καλώδια που έχουμε. Σε όλο το μήκος μια παράλληλης σύνδεσης το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το ίδιο και έτσι τα λαμπάκια φωτίζουν όλα το ίδιο.

Διαδραστική εφαρμογή θα βρείτε εδώ.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και προσπαθήστε να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρικό κύκλωμα. Θα μεταφερθείτε στο ιστολόγιο 123-op, στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε την εφαρμογή την οποία θα χρειαστεί να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο διακόπτης

Όταν ανοιγοκλείνετε ένα διακόπτη , ανοίγετε και κλείνετε ουσιαστικά ένα κύκλωμα. Το κύκλωμα είναι το μονοπάτι μέσα από το οποίο ρέει το ηλεκτρικό ρεύμα. Για να αρχίσουν τα ηλεκτρόνια το ταξίδι τους, το κύκλωμα πρέπει να είναι κλειστό. Όταν λοιπόν εσείς κατεβάζετε το διακόπτη (κλείνετε) ουσιαστικά ανοίγεται το ηλεκτρικό κύκλωμα κι έτσι σβήνει το φως. Όταν αντίστοιχα σηκώνετε (ανοίγετε) το διακόπτη, κλείνετε το ηλεκτρικό κύκλωμα και έτσι το φως ανάβει.
Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολύ καλά όλα τα παραπάνω.



ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ - ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ from chris chrysikos on Vimeo.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μπορούν δυο λεμόνια...να αντικαταστήσουν μια μπαταρία;

Μπορούν δυο λεμόνια να αντικαταστήσουν μια μπαταρία; 
Για να πάρετε απάντηση στο ερώτημα, δείτε το παρακάτω βίντεο. Δυστυχώς είναι στα Αγγλικά, αλλά οι εικόνες τα λένε όλα! Κλικ στην εικόνα.
Teachers' Domain: Experimenting with a Lemon Battery

Φιλικές σχέσεις και συγκρούσεις με τους Βούλγαρους και τους Ρώσους

Το ηλεκτρικό ρεύμα- Ψάρια με ...ηλεκτρισμό



Αν υποθέσουμε πως σκοπεύετε να κολυμπήσετε σε ένα μέρος όπου κολυμπούν ψάρια με ηλεκτρισμό θα φορούσατε απλά το μαγιό σας ;
Υπάρχουν ψάρια όμως που παράγουν ηλεκτρισμό;
Ναι, είναι αλήθεια! Αυτό ισχύει, μεταξύ άλλων, για το ηλεκτρικό χέλι, το ηλεκτρικό γατόψαρο, ορισμένα σαλάχια και αρκετούς σκαρμούς. Με τον τρόπο αυτό τα ψάρια προσπαθούν, αφενός, να προστατευτούν από τους θηρευτές τους και, αφετέρου, να αναισθητοποιήσουν τα θηράματά τους.

Πώς γίνεται όμως αυτό;
Τα ηλεκτρικά ψάρια διαθέτουν ένα ηλεκτρικό όργανο που αποτελείται από εξειδικευμένα μυϊκά και νευρικά κύτταρα. Στο ηλεκτρικό χέλι που ζει στον Αμαζόνιο, το μήκος του οποίου μπορεί να φτάσει τα 2,5 μέτρα, το μισό μυϊκό σύστημα έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό όργανο. Το ρεύμα δε που μπορεί συνολικά να παραγάγει μπορεί να ανέλθει έως τα 600 βολτ. Το ηλεκτρικό μυϊκό όργανο του ψαριού διαπερνά ολόκληρο το σώμα του και είναι διατεταγμένο σε χιλιάδες πλάκες, καθεμιά από τις οποίες μπορεί να δώσει 1/10 του βολτ.



Ξέρετε επίσης πως επιστήμονες δημιούργησαν βιολογικές μπαταρίες από ηλεκτρικά χέλια; Μάλιστα!
Επιστήμονες στο το Τόκιο κατάφεραν να τροφοδοτήσουν τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δένδρου με ρεύμα που παρήγαγε ένα ηλεκτροφόρο χέλι. Το ενυδρείο του ήταν εντοιχισμένο με μεταλλικές πλάκες από υλικά που ήταν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού που επέτρεπαν την παροχή ρεύματος απευθείας στο δένδρο. Η εφαρμογή αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει τους επιστήμονες ώστε να αξιοποιήσουν αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας.





Ηλεκτρικό ρεύμα -Αγωγοί και μονωτές

 Πολλοί από εσάς ίσως θα έχετε ακούσει τη φράση πως το ηλεκτρικό ρεύμα ρέει μέσα σε ένα κύκλωμα. Τι εννοούμε όμως με αυτό; 
Τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα όσο νομίζετε. Απλά σκεφτείτε το δίκτυο της ύδρευσης στο σπίτι σας. Όταν ανοίγετε τη βρύση, νερό τρέχει από αυτήν. Το νερό δηλαδή κυλάει μέσα στους σωλήνες και έρχεται κάποια στιγμή και στη βρύση μας. 
Κάτι ανάλογο λοιπόν συμβαίνει και με το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια που υπάρχουν σε ένα κύκλωμα ρέουν μέσα σε αυτό , όπως ακριβώς βλέπετε στην εικόνα. Δεν έχει διαφορά από αυτά που είπαμε στην ανάρτηση σχετικά με το πώς λειτουργεί μια μπαταρία. 
Προσοχή όμως, τα ελεύθερα ηλεκτρόνια υπάρχουν ήδη μέσα στο κύκλωμα. Δεν τα βάζουμε εμείς μέσα σε αυτό. Αντίθετα στο δίκτυο της ύδρευσης, οι σωλήνες πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με την πηγή παροχής νερού για να έχουμε κι εμείς νερό στο σπίτι μας.
Τι εννοούμε όμως με τον όρο ελεύθερα ηλεκτρόνια;
Σκεφτείτε τη δομή του ατόμου , όπως την έχουμε αναφέρει τόσες φορές. Υπάρχουν κάποια μέταλλα, όπως το αλουμίνιο, όπου τα ηλεκτρόνιά τους δεν είναι τόσο "δυνατά" συνδεδεμένα με τα άτομα στα οποία ανήκουν. Για να το πούμε πιο απλά υπάρχει μια "χαλαρότητα" , η οποία επιτρέπει σε αυτά τα ηλεκτρόνια να μετακινηθούν. Αυτά τα υλικά, που τα ηλεκτρόνιά τους κινούνται και επομένως υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος, ονομάζονται αγωγοί.
Αντίθετα ,υπάρχουν κάποια άλλα υλικά που τα ηλεκτρόνιά τους δεν μπορούν να κινηθούν με τόσο επαναστατικό τρόπο. Ένα τέτοιο υλικό είναι το ξύλο. Τα ηλεκτρόνια από τα άτομα του ξύλου, δεν κινούνται και επομένως δεν υπάρχει ροή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα υλικά αυτά τα ονομάζουμε μονωτές.
Για να καταλάβεις καλύτερα ό,τι είπαμε κάνε κλικ στην εικόνα για να δεις μια προσομοίωση.

Δες και το παρακάτω βίντεο για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.


Ασκήσεις on line , θα βρεις κάνοντας κλικ στις εικόνες.


Δοκίμασε τις γνώσεις σου για τους αγωγούς και τους μονωτές με την παρακάτω εφαρμογή.


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα δεν έχουμε μάθημα!

Αγαπητά μου ζουζούνια...Πώς τα περάσατε το Σαββατοκύριακο; Φαντάζομαι τέλεια, ειδικά το χθεσινό απόγευμα. Είδα τους περισσότερους από εσάς να ξεχύνεστε στα στενά και στα σοκάκια της πόλης και να παίζετε χιονοπόλεμο μέχρι τελικής πτώσης. Σήμερα λοιπόν το σχολείο μας είναι κλειστό. Κοιτάξτε να χουζουρέψετε όσο περισσότερο μπορείτε. Το Κριτήριο των Μαθηματικών θα το γράψουμε την Τετάρτη. Καλημέρα!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πώς λειτουργεί μια μπαταρία;

Οι μπαταρίες είναι κάτι συνηθισμένο για όλους μας. Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά σε πολλές συσκευές.
Ο όρος μπαταρία πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Βενιαμίν Φρανκλίνο, αλλά ήταν ο Ιταλός φυσικός Αλεσσάντρο Βόλτα που επινόησε την πρώτη ηλεκτρική μπαταρία, γνωστή ως Βολταϊκή στήλη (το 1800). Με βάση την έρευνα ενός άλλου επιστήμονα, του Λουίτζι Γκαλβάνι, ο Βόλτα μπόρεσε να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα χρησιμοποιώντας στήλες υλικών από χαλκό και ψευδάργυρο, διαχωρισμένες από ένα ύφασμα που ήταν εμποτισμένο με αλατόνερο. Το ενδιαφέρον είναι πως όλη αυτή η έρευνα ξεκίνησε λόγω μιας αντίδρασης κατά την ανατομή βατράχων.

Μια μπαταρία αποτελείται από τα εξής στοιχεία.
1. Άνοδος - το αρνητικό ηλεκτρόδιο "καυσίμου" που περιέχει τα αποθηκευμένα ηλεκτρόνια που τροφοδοτούν τις συσκευές σας.

2. Κάθοδος - το θετικό ηλεκτρόδιο που δέχεται ηλεκτρόνια από το εξωτερικό κύκλωμα, βοηθώντας στην κίνηση των ηλεκτρονίων.
3. Ηλεκτρολύτης - ένας αγωγός που μεταφέρει φορτίο ανάμεσα στην άνοδο και την κάθοδο στο εσωτερικό του στοιχείου.

4. Διαχωριστής - ένα υλικό που παρέχει ένα φράγμα ανάμεσα στην άνοδο και την κάθοδο, για να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, επιτρέποντας ταυτόχρονα την ελεύθερη ροή του φορτίου.

Το υλικό του διαχωρισμού μπορεί να είναι κάποιο υγρό ή και κάποια σκόνη ή πούδρα.

Στα προηγούμενα μαθήματα μάθαμε πως η μπαταρία περιέχει χημική ενέργεια. Όταν λοιπόν τη χρησιμοποιούμε αυτή η χημική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική. Οι πιο κοινές μπαταρίες αποτελούνται από δυο πόλους, τους οποίους τους διακρίνουμε σε αρνητικό (-) και θετικό (+). Τον αρνητικό πόλο θα τον ακούσετε και ως άνοδο και τον θετικό ως κάθοδο.

Όταν συνδέεται μια συσκευή, τα ηλεκτρόνια ρέουν από τον αρνητικό πόλο στο θετικό πόλο και παράγεται ρεύμα. Αυτό γίνεται γιατί στην μπαταρία υπάρχουν δυο υλικά που το ένα έχει περισσότερα ηλεκτρόνια και το άλλο λιγότερα. Αυτή η διαφορά προκαλεί τη ροή των ηλεκτρονίων που κατευθύνονται από το πλεόνασμα στο έλλειμμα. Έτσι τα ηλεκτρόνια ρέουν από την μπαταρία μέσα στο κύκλωμα. 
Προσοχή: η ροή ηλεκτρονίων παράγει το ηλεκτρικό ρεύμα.


Πότε τελειώνει μια μπαταρία;


Μια μπαταρία τελειώνει όταν επέλθει ισορροπία, όταν δηλαδή υπάρχουν τόσα ηλεκτρόνια από τη μια πλευρά όσα και από την άλλη.


ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Ακολουθεί ένα σύντομο γλωσσάρι με άλλους βασικούς όρους για τις μπαταρίες:


Τάση: Μια μέτρηση της διαθέσιμης ενέργειας - όσο υψηλότερη είναι η τάση, τόσο περισσότερη ενέργεια παρέχεται σε κάθε ηλεκτρόνιο. Πρόκειται για την κινητήρια δύναμη που ωθεί τα ηλεκτρόνια να κινηθούν στο κύκλωμα.


Ρεύμα: Το ρεύμα είναι μια μέτρηση της ροής των ηλεκτρονίων σε ένα κύκλωμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα μετράται σε Αμπέρ ή Amp. Όσο υψηλότερη είναι η ένταση του ρεύματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ροή των ηλεκτρονίων.

Αντίσταση: Η αντίσταση είναι μια μέτρηση του πόσο δύσκολη είναι η ροή των ηλεκτρονίων σε ένα υλικό. Μια μπαταρία έχει σταθερή τάση, οπότε η ένταση του ρεύματος εξαρτάται από την αντίσταση του κυκλώματος. Η αντίσταση μετράται σε Ohm.



Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η ορχήστρα με τα ζωάκια (Αναδημοσίευση)


Πόσο καλά ξέρεις τα μουσικά όργανα; Τον ήχο που βγάζουν; Τη θέση τους μέσα σε μια ορχήστρα;

Μπορείς να τα μάθεις όλα αυτά μέσα από το επόμενο παιχνίδι. Ακούς έναν ήχο (τον ξανακούς αν θέλεις με το Repeat), πατάς στο σωστό μουσικό όργανο και (αν το πετύχεις) το παίρνει ένα ζωάκι και παίζει λίγο. Μόλις ολοκληρώσεις και δώσεις όλα τα όργανα στα ζωάκια, ξεκινούν μια συναυλία αποκλειστικά για σένα!

Για ...μεγάλες πλάκες, σε αυτό το σημείο μπορείς να πάρεις το μολύβι σου (αντί για μπαγκέτα) και, μπροστά στην οθόνη σου, να παραστήσεις ...τον μαέστρο!


Αναδημοσίευση από τα φιλικά εκπαιδευτικά ιστολόγια
"Πέμπτη ..και καλύτεροι 2"

Πότε ανάβει το λαμπάκι; Ασκήσεις on line

Για να κάνεις εξάσκηση σε αυτά που έμαθες σήμερα στο  μάθημα της Φυσικής κάνε κλικ στην εικόνα. 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Καταιγίδα ζάχαρης - Στατικός ηλεκτρισμός

Ένα πολύ διασκεδαστικό πείραμα με το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε (και να θυμηθείτε ) το στατικό ηλεκτρισμό είναι αυτό με τη ζάχαρη και μπαλόνι. Για να διαβάσετε τις οδηγίες κάντε κλικ στην εικόνα. Καλή επιτυχία!

Κλιματική αλλαγή

Γνωρίζοντας το κλίμα της χώρας μας, πολλοί αναρωτηθήκατε αν το κλίμα αλλάζει. Η απάντηση που δώσατε οι περισσότεροι ήταν θετική και όπως ακριβώς αναφέρατε μια από τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κλιματική αλλαγή κάντε κλικ εδώ.


Αν κι εσείς θέλετε να γίνετε οικο-πράκτορες κάντε κλικ στην εικόνα. Σε περίπτωση που η γλώσσα δεν είναι τα EΛΛΗΝΙΚΑ, επιλέξτε από το μενού στα δεξιά της σελίδας.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Παιχνιδάκια (συνέχεια)

Διακοπές είναι, ελεύθερο χρόνο έχετε! Τι θα λέγατε να συνδιάσετε τις γνώσεις σας στη Φυσική με τη διασκέδαση; Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποια παιχνίδια που απαιτούν να χρησιμοποιήσετε ό,τι ξέρουμε για από τη Φυσική για να τα καταφέρετε.

Χρησιμοποιώντας τα βέλη από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας βοηθήστε τη φούσκα να προσγειωθεί στην μπάλα, χωρίς να αγγίξει κάθε φορά τα διάφορα εμπόδια!

-

Τοποθέτησε κάθε φορά στο σωστό σημείο τα ξύλινα αντικείμενα ώστε να ξυπνήσεις το χαρτόκουτο. Όλα είναι θέμα ισορροπίας;

Στόχος του παιχνιδιού είναι να βοηθήσετε την μπάλα σας να μαζέψει σημαίες. Πώς θα γίνει αυτό; Μα ζωγραφίζοντας με την μπογιά σας σχήματα και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε να κινηθεί η μπάλα σας.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Και του χρόνου!

Καλημέρα σε όλους! Άλλη μια χρονιά έφυγε! Εύχομαι αυτή που αρχίζει να μας δείξει ένα πιο ευγενικό πρόσωπο! Ελπίζω ο κόσμος μας να γίνει πιο φιλόξενος για όλους μας! Να είστε γεροί και δυνατοί όλοι! Καλή χρονιά!

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr