Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

Οι γιορτές πλησιάζουν και καιρός είναι να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα! Οι παρακάτω σελίδες περιέχουν ιδέες για πρωτότυπες κατασκευές! Αν δε γνωρίζετε καλά τα Αγγλικά , τότε απλά χρησιμοποιήστε τον μεταφραστή της Google. Εντάξει, δε θα είναι και η καλύτερη μετάφραση στον κόσμο, αλλά τη γενική ιδέα θα την πιάσετε! Καλή επιτυχία!
Για να μεταβείτε στις σελίδες κάντε απλά κλικ πάνω στις εικόνες.








Το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας ετοιμάζει εκπαιδευτικά προγράμματα

Για νήπια και μαθητές των πρώτων τεσσάρων τάξεων του δημοτικού.
 
Το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας ετοιμάζει εκπαιδευτικά προγράμματα.
Τα νήπια θα ξεναγηθούν από τον «Ποπάυ», ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα ταξιδέψουν με βάρκα τα εκθέματα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για το έτος 2012. Έπειτα από πιλοτική εκτέλεση και την έγκριση του σχολικού σύμβουλου Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο το Μουσείο έχει προγραμματίσει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας (Νήπια) και για παιδιά από Α’ έως Δ’ Δημοτικού. 
 
Τα προγράμματα είναι τα εξής:
• «Ο Ποπάι μας μαθαίνει τα πλοία», Νήπια
• «Ταξιδεύοντας με παράλληλα καράβια », Α’ και Β’ Δημοτικού
• «Θαλάσσιο ταξίδι στην πόλη της Καβάλας», Γ’ και Δ’ Δημοτικού
 
Σκοποί και των τριών αυτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με το ναυτικό στοιχείο της πόλης μας και να έρθουν πιο κοντά με τη θάλασσα. Επίσης, να γνωρίσουν τη Ναυτική Ιστορία και παράδοση του τόπου μας συμβάλλοντας έτσι στη πολιτιστική μας κληρονομιά. Τέλος, είναι σημαντικό οι μαθητές να εξοικειωθούν με την έννοια του Μουσείου ως ένα χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης στον οποίο μπορούν να διασκεδάσουν και να κάνουν πράγματα που παλιότερα δεν ήταν επιτρεπτά. 
 
Η επιμέλεια των παραπάνω  εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανήκει σε δύο νέα παιδιά της πόλης μας την  Ελευθερία Ψωμά αρχαιολόγο και τον Χρήστο Παπαγεωργίου εκπαιδευτικό που προσφέρθηκαν εθελοντικά με μεγάλη επιτυχία να αναλάβουν όλο τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους και τους ευχαριστούμε θερμά. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους και έχοντας λάβει την εμπειρία τους σε μουσεία κι σχολεία, αντίστοιχα, έχουν επιστρέψει στη πόλη τους με νέες ιδέες για τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα. 
 
Για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα και επιπλέον πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6971557303 (Ελευθερία) και στο 6978368504 (Χρήστος) ή στο e-mail ekpaideutika12@gmail.com . 
 
«Λαμβάνοντας δε την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σχολικό Σύμβουλο Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο, όπου συνεργαζόμενος  με το Μουσείο μας έχει αναλάβει την πραγματοποίηση Εκπαιδευτικών προγραμμάτων με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον προκειμένου να εκδώσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, προτρέποντας μάλιστα τους εκπαιδευτικούς να ακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφού ξεναγηθούν και εξοικειωθούν με το χώρο  του Ναυτικού Μουσείου» αναφέρει η ανακοίνωση του Ναυτικού Μουσείου. 
 
Η είσοδος στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας καθώς και η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα  είναι δωρεάν. Οι ώρες κοινού είναι Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00. 
Πηγή: evdomi.gr

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

«Η κοπάνα του Σκανδαλούλη»

«Η κοπάνα του Σκανδαλούλη» ή αλλιώς η περιπέτεια του Σκανδαλούλη και του φίλου του, Μπιρμιλή, στο δάσος των παραμυθιών! Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά των πρώτων και μεσαίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου από τη Δήμητρα Μυλωνάκη ξεκίνησε σήμερα το ελεύθερο ταξίδι της στο διαδίκτυο από τις Εκδόσεις Σαΐτα!

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr