Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Γιατροί του κόσμου

Στο μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα μιλήσαμε για τους γιατρούς του κόσμου. Δείτε πρώτα τη διαφήμιση που υπήρχε στην τηλεόραση για δείξουν το έργο τους.



Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια συνεχούς δράσης το 2010, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.


Αν θέλεις να πάρεις περισσότερες πληροφορίες για το έργο των γιατρών του κόσμου, μπορείς να επισκεφτείς την ηλεκτρονική τους σελίδα. Εκεί θα διαβάσεις για την προσπάθεια που κάνουν στην Ουγκάντα, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

http://www.mdmgreece.gr/


Σελίδες από ανάλογες οργανώσεις:

Γιατροί χωρίς σύνοραhttp://www.msf.gr/
ActionAid Hellas: http://www.actionaid.gr/
Unicef¨: http://www.unicef.gr/
Αλληλεγγύη: http://www.solidarity.gr/
Διεθνής αμνηστεία: http://www.amnesty.org/
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: http://www.redcross.gr/
Φαρμακοποιοί του κόσμου: http://www.worldpharmacists.org/index1.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr