Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ήλιος και χρώμα

Σήμερα με αφορμή το μάθημα στο Ανθολόγιο "Το πορτοκάλι και η ηλιαχτίδα", μιλήσαμε για το πώς βλέπουμε τα χρώματα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσατε ένα ενδιαφέρον άρθρο για....παπούτσια που αλλάζουν χρώμα!Ναι, καλά διαβάσατε!!!



Ερευνητές στην Ταϊβάν παρουσίασαν  ένα νέο τύπο παπουτσιών, που αλλάζουν χρώμα με το φως του ήλιου. Η εφεύρεση του Ερευνητικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου Υπόδυσης & Ψυχαγωγίας επιθυμεί να δώσει στα γυναικεία παπούτσια ζωηρότερα χρώματα και εκείνες που τα φορούν να αντιλαμβάνονται το επίπεδο της υπεριώδους ακτινοβολίας, είπε ο Γουάνγκ Γιούνγκ-ζεν, ένας από τους ερευνητές.
Για να πετύχουν την αλλαγή του χρώματος οι ερευνητές ψέκασαν το δέρμα με μικροκάψουλες που περιέχουν φωτεινά σωματίδια και ρητίνη.
Η βάση του χρώματος του δέρματος στα συγκεκριμένα παπούτσια είναι λευκή. Αλλά μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή με το φως του ήλιου, το χρώμα τους σταδιακά αλλάζει και μετατρέπεται σε ροζ, πορτοκαλί και μωβ, ανάλογα με τα συστατικά με τα οποία ψεκάζουμε το δέρμα”, είπε ο Γουάνγκ.
Ανάλογα με το σχέδιο, αλλάζει χρώμα είτε ολόκληρο το παπούτσι είτε κάποια σημεία του, πρόσθεσε ο ίδιος.
Επί του παρόντος, η αλλαγή του χρώματος στο παπούτσι χαμαιλέων μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60 ώρες.
Το ινστιτούτο σχεδιάζει να πουλήσει την τεχνολογία αυτή σε εργοστάσια παπουτσιών.
Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, η διαδικασία αυξάνει το κόστος των δερμάτινων παπουτσιών κατά 15 με 20%.
Το ινστιτούτο σχεδιάζει ακόμη να λανσάρει τσάντες και σέλες ποδηλάτου που αλλάζουν χρώμα.
Πηγή: Έθνος



Γράψατε επίσης υπέροχα παραμυθάκια για το πώς διάφορα φρούτα ή αντικείμενα απέκτησαν το χρώμα που έχουν. Η φαντασία σας είναι όντως μεγάλη. Μια από αυτές τις ημέρες θα αναρτήσουμε και τις ιστορίες σας,γιατί πραγματικά είστε μικροί παραμυθάδες!!!

Ορίστε επίσης ένα βιντεάκι με τα βασικά χρώματα.



Και ένα βιντεάκι με διάφορα...παιχνίδια με τα χρώματα. Δείτε πόσο αλλάζει κάθε φορά η εικόνα!Είναι εντυπωσιακό το πόσο επηρεάζεται η αίσθηση που έχουμε για τα διάφορα αντικείμενα ανάλογα με το χρώμα τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr