Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σεισμός στην Ιαπωνία

Σήμερα στην Ιαπωνία σημειώθηκε ένας πολύ μεγάλος σεισμός (8,9 Ρίχτερ). Φαντάζομαι πως όλοι θα το ακούσετε στην τηλεόραση και θα δείτε εικόνες πρωτόγνωρες ίσως για τους περισσότερους. Η αλήθεια είναι πως η Ιαπωνία είναι μια χώρα συνηθισμένη στη σεισμική δραστηριότητα, γι' αυτό και έχει πάρει τα ανάλογα μέτρα. Ωστόσο ένας τόσο μεγάλος σεισμός προκαλεί πολλές καταστροφές. 
Σεισμός λοιπόν με απλά λόγια είναι το τράνταγμα του εδάφους που οφείλεται στη θραύση πετρωμάτων. Υπάρχουν σεισμοί που δε γίνονται αισθητοί, ενώ άλλοι είναι τόσο ισχυροί, που προκαλούν σοβαρές αλλαγές στην επιφάνεια του εδάφους. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι σεισμοί προκαλούν μετακίνηση μεγάλων βράχων και ρωγμές στο έδαφος.
«Τσουνάμι» ονομάζονται τα παλιρροϊκά θαλάσσια κύματα που προκαλούνται από έναν σεισμό ή μια ηφαιστειακή έκρηξη και τα οποία διαδίδονται στην επιφάνεια της θάλασσας με καταστρεπτικά, πολλές φορές, αποτελέσματα για τις παραλιακές περιοχές.
Την Ιαπωνία λοιπόν (αλλά σταδιακά κι άλλες χώρες ) έπληξαν κύματα Τσουνάμι με ύψος πάνω από δέκα μέτρα. 



Κάνε κλικ στην εικόνα για να μάθεις περισσότερα για τους σεισμούς:





Μάθε τι να κάνεις για να προστατευτείς σε περίπτωση σεισμού:







Επίσης μπορείς να ρίξεις και ματιά σε αυτήν εδώ τη σελίδα (GEA=Η GEA είναι μια Ομάδα Εθελοντών, που προσφέρει βοήθεια στις δύσκολες καταστάσεις ενός σεισμού.
Είναι μια Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης)




Δείτε κι αυτό:


2 σχόλια:

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr