Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Πείραμα με αυγό...Σπίτια σαν αυγό;

Τι  μπορεί να βρει κανείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο! Καλό το πείραμα της Φυσικής, δε λέω...αλλά κοιτάξτε τι δημιούργησε ένας Ιταλός αρχιτέκτονας! Σπίτια με σχήμα αυγού, για εξοικονόμηση ενέργειας βεβαίως! Είναι φτιαγμένα με οικολογικά υλικά και είναι πολύχρωμα! Τι λέτε ; Σας αρέσουν;

Κάθε μέρα θα είναι Πάσχα για όσους μείνουν στα μικρά, πολύχρωμα «αυγόσπιτα», που σχεδιάστηκαν από τον ΙταλόRoberto Casati και μια ομάδα μηχανικών από την Τοσκάνη.
Τα KasaUovo, ή απλώςαυγόσπιτα, είναι μικρά σπιτάκια 70 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευασμένα από ένα μείγμα λάστιχων αυτοκινήτου και υπολειμμάτων ξύλου.
Όπως επισημαίνει ο σχεδιαστής τους, το σχήμα αυγού δεν είναι τυχαίο, αλλά επελέγη γιατί συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Σημειώνεται ότι ο Roberto Casati έχει κατοχυρώσει την ιδέα του με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τώρα απευθύνεται σε οργανισμούς και ιδρύματα προκειμένου να του διαθέσουν ένα χώρο για να ξεκινήσει το πιλοτικό του πρόγραμμα.
Τα πολύχρωμα αυγόσπιτα μπορεί να θυμίζουν παιδική χαρά, ή να παραπέμπουν σε καραμέλες, ωστόσο θεωρούνται πολύ πρωτοποριακά αφού χάρη στη χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών είναι 70% πιο ενεργειακά αποδοτικά συγκριτικά με τα συμβατικά σπίτια.
Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα treehugger, τα αυγόσπιτα είναι πλήρως επίσης αντισεισμικά και διαθέτουν σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων και βρόχινου νερού. Αν και στο εξωτερικό τα διώροφα σπιτάκια είναι στρογγυλά, στο εσωτερικό τους είναι ένα πολύγωνο με δέκα πλευρές.
Τα αυγόσπιτα είναι προκατασκευασμένα, ωστόσο μπορούν να προσαρμοστούν και προορίζονται και για άλλες χρήσεις πέρα από οικογενειακή κατοικία.
Σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής, αυτό υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Με αυτό το δεδομένο, η τιμή του αυγόσπιτου ανέρχεται στα 140.000 ευρώ.
Αναδημοσίευση: http://www.econews.gr

2 σχόλια:

  1. όντως σαν κουκλόσπιτο! ...μήπως όμως δεν είναι πολύ υγιεινό να μένει κανείς σε περιβάλλον κατασκευασμένο από λάστιχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ προβληματίστηκα , η αλήθεια να λέγεται!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Εγγραφείτε ώστε να ενημερώνεστε με mail για κάθε ανάρτησή μας.

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr