Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Το κλίμα της Ελλάδας

Κάνε κλικ εδώ και δες πώς επηρεάζει η οροσειρά της Πίνδου το κλίμα της Δυτικής Ελλάδας.


Περισσότερες πληροφορίες για το κλίμα της Ελλάδας μπορείς να βρεις εδώ.


Ασκήσεις που αφορούν στο κλίμα και στον καιρό της χώρας μας θα βρείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα.




Μπορεί να μαθαίνουμε για το κλίμα της χώρας πως είναι  εύκρατο μεσογειακό, αλλά πολλοί είναι εκείνοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα έχει τροπικό κλίμα. Σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο:


Πηγή:  http://www.econews.gr

Σύμφωνα με έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το κλίμα στην Ελλάδα προβλέπεται μετά από20 χρόνια, από εύκρατο να εξελιχθεί σταδιακά σε τροπικό, αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Τελείως διαφορετική θα είναι η χώρα μετά από 20 χρόνια, με βάση την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια.
Βάσει της εν λόγω έρευνας, από το2031 μέχρι το 2060, η αύξηση της θερμοκρασίας στη χώρα θα είναι αισθητή όλες τις εποχές του χρόνου.
Το καλοκαίρι η μέγιστη θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου και το φθινόπωρο κατά τουλάχιστον βαθμούς, ενώ μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου θα είναι υψηλότερη η θερμοκρασία την άνοιξη και το χειμώνα.
Επίσης στην ενδοχώρα, θα υπάρχουν έως και 30 επιπλέον μέρες καύσωνα, με τον υδράργυρο πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η ετήσια  μείωση των βροχοπτώσεων κατά 10%, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τα υδατικά αποθέματα της Ελλάδας.
Μέχρι το 2060 εκτιμάται ότι οι καλλιέργειες θα απαιτούν 40% περισσότερο νερό και η έλλειψή του θα οδηγήσει στην έλλειψη σημαντικών διατροφικών προϊόντων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανάγκη για εξοικονόμηση νερού είναι επιτακτικότερη από ότι το πρόβλημα της αύξησης της θερμοκρασίας.
Μέχρι το 2060, τα εναπομείναντα δάση θα απειλούνται με αφανισμό από τις πυρκαγιές, με τη θερμοκρασία σε αυτά να αυξάνεται μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, η κρίσιμη περίοδος, κατά την οποία ξεσπούν οι δασικές πυρκαγιές θα επεκταθεί κατά 6 επιπλέον εβδομάδες.
Το κλίμα της Βόρειας Αφρικής μετακομίζει σιγά- σιγά  προς τα βορειότερα, με αποτέλεσμα  να επηρεαστεί και ο τουρισμός, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα σπρώξουν το τουριστικό ρεύμα σε χώρες πιο βόρειες από την Ελλάδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείς να μάθεις για της κλιματικές ζώνες όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Γης.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ANASTAZZZIA!!!!!!XPONIA ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές! Να είσαι και εσύ καλά και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr