Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανάκλαση και διάχυση του φωτός


Σήμερα μάθαμε πως:
Το φαινόμενο της αλλαγής της κατεύθυνσης του φωτός, όταν πέφτει σε μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια λέγεται ανάκλαση του φωτός.
Η γωνία, ως προς την κατακόρυφο, με την οποία οι φωτεινές ακτίνες προσπίπτουν στην επιφάνεια ονομάζεται γωνία πρόσπτωσης.
Η γωνία με την οποία οι φωτεινές ακτίνες ανακλώνται ονομάζεται γωνία ανάκλασης και είναι ίση με τη γωνία πρόσπτωσης.


Ο ήλιος είναι μια φυσική πηγή φωτός. Είδαμε πως το φως διαδίδεται είτε σε κύματα είτε μέσω των φωτονίων.
Τα μάτια μας μπορούν να δουν τα διάφορα αντικείμενα , γιατί ακριβώς αυτά αντανακλούν το ηλιακό φως και γενικότερα το φως. Έτσι, βλέπουμε το μήλο και μάλιστα βλέπουμε το κόκκινο μήλο , γιατί το χρώμα που αντανακλάται είναι το κόκκινο.


Όταν βλέπουμε μια ακτίδα φωτός μέσα από μια σταγόνα νερού, παρατηρούμε διάφορα χρώματα. Μάλιστα λέμε πως διακρίνουμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Μόνο τα μισά από τα κύματα φωτός που εκπέμπονται από τον ήλιο φτάνουν στη Γη. Όπως το φως ταξιδεύει από την ήλιο στη Γη μέρος του απορροφάται και αντανακλάται από τα σύννεφα, τη σκόνη και τα αέρια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Κλικ για να βάλεις τους καθρέφτες στη σωστή θέση. Σκοπός σου είναι να πέσει η ακτίνα φωτός στα αντικείμενα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Εγγραφείτε ώστε να ενημερώνεστε με mail για κάθε ανάρτησή μας.

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr