Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης

Εξαιρετικές αναρτήσεις για το σημερινό μάθημα της Γεωγραφίας θα βρείτε στα φιλικά ιστολόγια  Εγκύκλιος Παιδεία και Δάσκαλος Κ.
Κλικ στις εικόνες για να μεταφερθείτε στις αντίστοιχες αναρτήσεις.


Λίμνη Φενεού - Μια αλλαγή που προκάλεσε η φύση

     Το 1829 λίγο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, ανάμεσα στα ψηλά βουνά του νομού Κορινθίας υπήρχε μια μεγάλη και βαθιά λίμνη (το βάθος της ξεπερνούσε τα 40 μέτρα) που λεγόταν λίμνη του Φενεού.
Αργότερα η λίμνη εξαφανίστηκε. Στη θέση της υπήρχαν μόνο έλη, που αποξηράνθηκαν και αυτά.
Άποψη της λίμνης
        Η εξαφάνιση της λίμνης δεν οφείλεται στον άνθρωπο ( όπως έγινε στην περίπτωση των λιμνών Κωπαΐδας και Κάρλας) αλλά στην ίδια τη φύση. Ο πυθμένας της λίμνης ήταν από ασβεστόλιθο , ένα πέτρωμα που, διαβρώνεται εύκολα από το νερό. Έτσι, με τον καιρό, το νερό διάβρωσε τον ασβεστολιθικό πυθμένα, άνοιξε καταβόθρες και με υπόγειους φυσικούς αγωγούς κατέληξε στον ποταμό Λάδωνα. 
      Τελευταία φορά η λίμνη υπήρξε το 1897, όταν άνοιξαν οι καταβόθρες και αποξηραίνοντας τη λίμνη. Από τότε η λίμνη δεν έχει εμφανιστεί ξανά, κάτι όμως που δεν αποκλείεται στο μέλλον.
      Σήμερα ο πυθμένας της λίμνης έχει μετατραπεί σε μια ορεινή πεδιάδα , που καλλιεργείται από τους κατοίκους των γύρω χωριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr