Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η 5η βασική αρχή των δικαιωμάτων των παιδιών

Σήμερα κάναμε την 5η βασική αρχή των δικαιωμάτων των παιδιών. Για ακόμη μια φορά ανακαλύψαμε πόσα ερωτηματικά έχουμε για τα παιδιά αυτά που ζουν δίπλα μας,αλλά καμιά φορά ...δυστυχώς, επιλέγουμε να τα αγνοούμε. Ίσως επειδή μας φέρνουν σε αμηχανία...ίσως επειδή δεν ξέρουμε τι να πούμε και τι να κάνουμε. Μέσα από τη συζήτησή μας όμως ανακάλυψα επίσης πόσο ευαίσθητες ψυχές είστε...και ακόμη περισσότερο χάρηκα όταν διαπίστωσα πως κατανοείτε πως τούτα τα παιδιά δε χρειάζονται τον οίκτο μας, γιατί απλά έχουν κερδίσει το θαυμασμό μας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ταινία μικρού μήκους που αφορά στα παιδιά με ιδιαιτερότητες.
Κάνε κλικ στην εικόνα.


Θα ήθελα επίσης να ακούσετε το παρακάτω τραγούδι του Β. 
Παπακωνσταντίνου. Η μαγική φωνή προέρχεται από το Χρήστο, ένα παιδί με 100% τύφλωση,αλλά με εξαιρετική μουσική συναίσθηση.


Συγκλονιστικό είναι επίσης το αφιέρωμα της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη "Πρωταγωνιστές" στη σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι αυτοί παραδίδουν μαθήματα ζωής.

Για να δεις το δεύτερο μέρος της εκπομπής, πάτησε εδώ.

Και πριν κάποιος παρκάρει σε μια ράμπα για ΑΜΕΑ ...θα ήταν καλύτερα να δει το παρακάτω βίντεο.
Το συγκεκριμένο θέμα το θίξατε αρκετά μέσα στην αίθουσα. Εύχομαι όταν με το καλό πάρετε το τιμόνι στα χέρια σας, να σέβεστε τον ΚΟΚ και ό,τι αυτός συνεπάγεται.





2 σχόλια:

  1. Υπέροχη η αφιέρωση σ αυτούς τους θαυμάσιους ανθρώπους που έχουν τόση δύναμη μέσα τους και καταφέρνουν να υπερνικήσουν τις δυσκολίες τους.
    Εύγε Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) Σε ευχαριστώ για πολλοστή φορά! Τα σχόλιά σου είναι πραγματικά πηγή δύναμης!!! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr