Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ράτσες σκύλων- Πώς επιλέγω τη σωστή ράτσα σκύλου για εμένα;

Σήμερα γνωρίσαμε το μπουλντόγκ. Είδαμε τα γνωρίσματα αυτής της ράτσας και  μου αναφέρατε πολλά χαρακτηριστικά και των δικών σας σκύλων . Πολλοί από εσάς έχετε σκυλιά που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλή , όπως πχ τα labrador ή τους γερμανικούς ποιμενικούς, ενώ άλλοι υιοθετήσατε κάποια απίστευτη φάτσα από το δρόμο.
Κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να δείτε πολλές από τις φυλές των σκύλων που υπάρχουν.
71 είδη σκύλων παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

Πώς όμως θα επιλέξετε τη σωστή ράτσα για εσάς;
Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση πως έχετε αποφασίσει ότι δε θα υιοθετήσετε ένα αδέσποτο, αλλά θα επιλέξετε ένα σκύλο φυλής για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει στην επιλογή. Να θυμάστε πως είναι καλό να μην εντυπωσιαζόμαστε μόνο από την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου , ειδικά όταν αυτό είναι κουτάβι, γιατί αργότερα που θα μεγαλώσει δε θα είναι το ίδιο. Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες του και το χρόνο που έχετε να διαθέσετε.




Ξέρετε ποια είναι η πιο γνωστή ελληνική φυλή σκύλου; Μα φυσικά ο Ελληνικός Ποιμενικός! Είναι από τους καλύτερους φύλακες που μπορεί να έχει κανείς!

Μάλιστα ο Αρκτούρος στη Φλώρινα εκτρέφει ελληνικούς ποιμενικούς και τους δίνει στους κτηνοτρόφους για να προστατεύουν τα κοπάδια τους από τους λύκους και τις αρκούδες. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ πάνω στην εικόνα.



Πάντως ό,τι και να επιλέξετε...γάτα, σκύλο, καναρίνι...Πρέπει να είστε αποφασισμένοι πως αναλαμβάνετε μια μεγάλη ευθύνη. Θα έχετε στα χέρια σας μια ζωντανή ψυχή, η οποία θα σας δώσει αγάπη αλλά θα ζητήσει και τη φροντίδα σας. Δεν είναι παιχνίδι, δεν πετιέται στο δρόμο σαν χαλασμένο ρούχο...Αν δεν είστε σίγουροι, καλύτερα να μην προχωρήσετε στην υιοθεσία κάποιου ζώου. Την κατάσταση στην πόλη μας , τη βλέπετε δυστυχώς. Πολλά σκυλιά και γάτες κυκλοφορούν στους δρόμους ...Μια εικόνα που φυσικά δεν είναι ωραία. Σκυλιά και γάτες που κάποτε μπορεί να είχαν αφεντικό, αλλά ένιωσαν την εγκατάλειψη. Και να θυμάστε! Πάντα να φοράτε ταυτότητα στο ζωάκι σας, ώστε αν για κάποιο λόγο σας ξεφύγει να μπορούν να σας βρουν. Και ποτέ μην το βγάζετε βόλτα χωρίς να το κρατάτε από το λουρί του.
Σας υπενθυμίζω το ιστολόγιο της Ζωοφιλικής Εταιρείας Κομοτηνής, θα το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο μας να γίνει καλύτερος. Όταν σεβόμαστε το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα που ζουν σε αυτό, βάζουμε ένα λιθαράκι.
Διαβάστε κι αυτό...Δεν είναι δικό μου, αλλά μου άρεσε η προσέγγιση.

Ρωτήστε κάποιον που έχει υιοθετήσει ένα αδεσποτο για κατοικίδιο ζώο, θα σας ορκιστούν οτι ο δεσμός τους ειναι πολύ βαθύς με αυτό που έσωσαν.
 Όταν ανοίξετε την καρδιά σας και το σπίτι σας σε ένα κατοικίδιο ζώο που χρειάζεται βοήθεια, πραγματικά θα δείχνει την εκτίμησή του για το υπόλοιπο της ζωής του! Σκύλοι ή γάτες που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, ή είχαν δύσκολο παρελθον είναι τρομακτικό πόσο  απόλυτα και βαθιά μπορούν να συνδεθούν με το νέο τους αφεντικό, τον οποίον δε θεωρούν και ήρωα !!!!!!!  Τα κουτάβια και γατάκια που βρίσκονται στο καταφύγιο  περνούν συνήθως μέσα απο μια περίοδο πένθους. Όταν υιοθετούνται, όμως, συνήθως δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να ευχαριστήσουν το νέο τους ήρωα ΕΣΑΣ ---!  Δεν έχει σημασία απο ποιες περιστάσεις διασώθηκαν, οι περισσότερες γάτες και σκύλοι είναι εξαιρετικά στοργικοί και προσεκτικοί, και γινονται εξαιρετικά πιστοί σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr