Πόσο καλοί πειραματιστές είστε; Είμαι σίγουρη πως ως πιθανοί μελλοντικοί επιστήμονες σας τρώει η περιέργεια για το πώς μπορεί κανείς να ξεφλουδίσει ένα αυγό χωρίς να το διαλύσει!
Για να μάθετε λοιπόν την απάντηση....ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα του πειράματος! Προσοχή, για να δείτε τα αποτελέσματα θέλει κάποιες ώρες, γι΄αυτό υπομονή!
Τι χρειάζεστε: ένα άβραστο αυγό, ξύδι , ένα ποτήρι.
Τι θα κάνετε: Βάλτε το αυγό σε ένα ποτήρι και ρίξτε ξύδι ώστε να σκεπαστεί το αυγό.
Τι θα δείτε: Μικρές φυσαλίδες αρχίζουν να βγαίνουν από το τσόφλι . Μετά από 4-5 ώρες στο πάνω μέρος του ποτηριού υπάρχουν αφροί. Την άλλη μέρα αν βγάλετε προσεκτικά το αυγό θα δείτε πως είναι πολύ μαλακό. Δεν έχει τσόφλι, αλλά συγκρατείται από τη μεμβράνη που υπάρχει κάτω από το τσόφλι.
Μα πού πήγε το τσόφλι βρε παιδιά; Πώς εξαφανίστηκε; Γιατί;
Πολλά ερωτήματα που θα απαντηθούν αφού δω τις φωτογραφίες σας, όπως κάθε φορά!
Και κάτι ακόμη! Αν πλύνετε προσεκτικά το αβγό ώστε να μη σπάσει η μεμβράνη και το τοποθετήσετε για δυο μέρες μέσα σε καθαρό νερό, θα παρατηρήσετε πως έχει μεγαλώσει πολύ.
Γιατί έγινε πάλι αυτό;
Απαντήσεις τη Δευτέρα!
Και μην ξεχνάτε, περιμένω φωτογραφίες!
Καλή επιτυχία!
περιμένω τις φωτος και εγώ... γιατί όλα τα αυγά τα βράσαμε... Την Δευτέρα παρακαλώ, κι εγώ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχαχαχα!Θα σας ενημερώσουμε κε Λαμπρινέ!!! Άσε που κι εγώ ξέμεινα από αβγά τώρα που το σκέφτομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα δοκίμαζες το πείραμα ξανά και ξανά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ έφαγες ομελέτα πρόσφατα!
Ή δεν έπεισες τις κότες να συνεργαστούν!:))
Ναι καλή μου Maranda! Το παραδέχομαι! Τσάκισα όλα τα αυγά από το ψυγείο μου! Τι να κάνω; Ήταν νοστιμότατα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ πάντως έχω αγωνία :-)
ΑπάντησηΔιαγραφή